Hello KittyA Hello Kitty (hibás írás szerint Hello Kitti) a japán Sanrio cég legismertebb kitalált karaktere. Hello Kitty egy megszemélyesített fehér macska, melynek legfőbb megkülönböztető jegye a bal fülénél található dekoráció, valamint hogy nincs szája. Hello Kitty az 1970-es években született, hivatalos védjeggyé 1976-ban vált, s mára az egészen világon ismertté lett. Karrierje jelenleg is felszállópályán van, amit mit sem mutat jobban, hogy több Kittys bolt, üzlet jelenik meg ahol táska és más ajándéktárgy vásárolható, valamint az interneten is a legtöbbet keresett kifejezések között vannak a következő kifejezések: „Helly Kitty képek, háttérkép, háttérképek, online shop” stb.

Hello Kitty története

Hello Kitty eredetileg 1974-ben született meg, amikor a japán Sanrio cég alapítója, Shintaro Tsuji, arra adott utasítást beosztottjainak, hogy állat karaktereket tervezzenek. Yuko Shimizu rajzolta meg az első Hello Kitty tervet, mely a főnökben „nem is olyan rossz” benyomást tett. A következő években mégsem indult még meg hódító útján Kitty, egészes a 80-as évek küszöbéig. Hello Kitty először fiatal lányoknak készült különböző kisebb használati eszközökön – például pénztárca vagy táska – jelent meg.

Mivel ebben az időben a japán fiatalok körében népszerű volt a brit kultúra ezért Hello Kitty kapott angol nevet is (Kitty White – Fehér Kitti), de ez nem vált széles körben használatossá. 1999-ben megszületett „Dear Daniel” , aki nem más mint Hello Kitty fiúbarátja. A következő években Kitty képzeletbeli világának számos személyisége (családtagok, barátok) jött létre. 2004-től Kittynek saját háziállatai is vannak, a szintén cica Charmmy Kitty, valamint a hörcsög Sugar. Charmmy sokban hasonlít Hello Kitty karakterére, de jobban ki vannak hangsúlyozva „macskasága”. Charmmy Kittyt édesapja ajándékozta Kittynek, Sugart pedig Dear Daniel adta.

Hello Kitty felemelkedő népszerűsége

Hello Kitty és Charmmy KittyHello Kitty már a 80-as években megjelent más országokban is Japánon kívül, elsősorban az Egyesült Államokban, igazán népszerűvé azonban csak az 1990-es évek második felétől kezdett válni. Ehhez nagy mértékben hozzájárult az, hogy több sztár, például Mariah Carey felkarolta a figurát. A későbbiekben olyan hírességek is népszerűsítették Hello Kittyt, mint Cameron Diaz, Ricky Martin, Carmen Electra, Britney Spears, Paris Hilton, Nicky Hilton, Jack Osbourne; sőt Lisa Loeb énekesnő egy egész albumot ajánlott Hello Kitty iránti rajongásának, melynek címe Hello Lisa.

Ma már az USÁ-ban szinten minden bolt, üzlet, vagy áruház helyet ad Kittynek, azaz vásárolható a legkülönbözőbb Hello Kittys ajándéktárgy, például táska, ruha képek vagy kifestő. Sőt, ma már Magyarország üzleteiben is egyre több Kittys bolt található (pl. Mammut 2, Westend, Ohkult vagy online shop -ok).

Hello Kitty rajzfilmek

Sok változat létezik Hello Kittis rajzfilmből, melyek elsősorban gyermekeknek szólnak. Az első Hello Kitty rajzfilm 1987-ben indult (sorozat volt), mely a Hello Kitty's Furry Tale Theatre címet kapta. Ez gyermekmese és kasszasiker paródiákból állt. Az Egyesült Államokban a Hello Kitty and Friends 13 epizódja került sugárzásra a CBS csatornán 1991-ben. A japán tévében 1993-1994 között adták le a Hello Kitty's Paradise rajzfilm 16 epizódját.

Vissza a szórakozás főoldalra: Szórakozás >>