Google EarthA Google Earth a Google ingyenes virtuális földgömb szoftvere. A Google Earth tulajdonképpen nem más mint egy olyan letölthető program, melyben a Föld háromdimenziós modelljére különböző képeket vetítettek, úgy mint műholdképeket, légifelvételeket, valamint térinformatikai adatokat. A mai Google Earth programot eredetileg a Keyhole nevű cég fejlesztette ki még Earth Viewer néven, melyet a Google 2004-ben vásárolt fel. A Google Earth szoros kapcsolatban áll a Google Maps térkép szolgáltatással, mely tulajdonképpen a szoftver webes változata. A Google Earth egy egyszerű letöltés után könnyen telepíthető és használható.

A Google Earth felbontása

Google Earth BudapestBár a Google Earth szoftverben megnézhető a Föld bármelyik pontja, a felbontás nem mindenhol ugyanolyan jó. Általánosságban elmondható, hogy a sűrűbben lakott, ismert területekről kiváló minőségű felvételek érhetőek el, míg a kevésbé ismert vagy nem lakott részei a Földnek nem találhatók meg olyan jó minőségben. A legnagyobb városok, úgy mint New York, Washington, London vagy Sydney egészen magas felbontású képekből állnak össze, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy részletesen kivehetők az épületek, láthatók az autók színei, sőt akár emberek is.

A Google Earth folyamatos frissítésen esik át, s egyre több terület, ország, vagy város kerül fel nagy minőségben, például Európában Angliának, Hollandiának és Németországnak is szinte az egész területe nagy felbontásban élvezhető, de Budapest, a Balaton egy része és Magyarország számos más területe is elég részletesen megtalálható – a program letöltése tehát magyaroknak is ajánlott. A Google Earth arra törekszik, hogy az érdekes helyek mind jó minőségben kerüljenek fel, ilyenek a települések, természeti képződmények, stb.

Kiegészítések a Google Earth szoftverben

A Google Earth nem csupán műholdfelvételek gyűjteménye, hanem ennél sokkal több. Számos kiegészítés található, mellyel könnyebbé és élvezetesebbé válik a használat. A hatalmas közösség pedig, mely a Google Earth mögött áll, folyamatosan szállít újabb adatokat és információkat a legkülönfélébb helyekről. Ezen kívül beépítve elérhető a Wikipedia cikkei (egy-egy területhez tartozó), valamint a Panoramio fotói.

Google Earth Plus és Pro

A Google Earth ingyenes program, de azoknak aki még professzionálisabb szinten kívánják használni elérhető fizetős változat is, természetesen extra szolgáltatásokért. A Google Earth Plus többek között tartalmaz GPS integrációt, lehetővé teszi nagyfelbontású képek nyomtatását és e-mailes segítségnyújtást. A Google Earth Pro pedig főként azok számára készült, akik üzleti céllal használják a Google Earth programot, e Pro számos kiegészítő szoftvert tartalmaz.

Kapcsolódó oldalak: Domain Gmail Tárhely és szerver
Vissza az internet főoldalra: Internet >>